Να πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας. Να σπάσουμε το κλίμα αδράνειας και υποταγής. Να οργανώσουμε την αντίστασή μας με τα σωματεία όργανα αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης.

ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ,ΟΛΟΙ στην Απεργιακή συγκέντρωση Δευτέρα 15/1, 12:30 ΕΚ Σάμου
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ,ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΔΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ της 22-11-16


 ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ  ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΔΣ ΕΛΜΕ ΣΑΜΟΥ της 22-11-16

2015
2016
Ψήφισαν
  125
 126  ΕΔΡΕΣ
Λευκά
   05
 05
Άκυρα
   02
 02
Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
   13   (-)
 18        (1)
Δημοκρατική Συσπείρωση
   41  (3)
  37       (2)
ΔΑΚΕ
   22  (1)
  31       (2)
ΣΥΝΕΚ
   25  (2)
  22       (1)
ΠΑΜΕ
   17  (1)
  11       (1)
Στις 22/11/16 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη ΔΣ στην ΕΛΜΕ Σάμου. Όλη η χρονιά που προηγήθηκε χαρακτηρίστηκε από την αδράνεια  όχι μόνο σε επίπεδο κινητοποιήσεων και αντιστάσεων αλλά ακόμα και όσον αφορά στις τυπικές λειτουργίες του σωματείου.
Στο επίπεδο του απερχόμενου ΔΣ ήταν συχνά τα σημάδια του εκφυλισμού του (αδυναμία σύγκλισης, παραίτηση του μέλους του ΠΑΜΕ από τη θέση του γραμματέα που είχε συμφωνήσει με τη Δημ. Συσπείρωση, παρουσία 2 ή 3 μελών του σε απόπειρες για ΓΣ ή σε καλέσματα όπως πρόσφατα για το Πολυτεχνείο…) αλλά και της «πορείας δεξιά» όταν και όποτε υπήρχε κάποια ανακοίνωση του.
Στις συνθήκες αυτές επικάθησε και η αξιοποίηση του προσφυγικού ζητήματος από τη ΝΔ και τις φασιστικές και αντιδραστικές δυνάμεις στο νησί που συνέβαλε στην διαμόρφωση ενός ακόμα πιο αρνητικού κλίματος (και) στο σωματείο.
Η αποτύπωση αυτών των δεδομένων είναι σαφής στο εκλογικό αποτέλεσμα. Από τη μια η μαζικότητα παραμένει πολύ χαμηλά και σχεδόν στα μισά από τους 211 εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν μόλις στις 2/11 στις εκλογές για τα κρατικά όργανα «συνδιοίκησης». Από την άλλη η ΔΑΚΕ σημειώνει σημαντική άνοδο βασιζόμενη αποκλειστικά σχεδόν στο κλίμα που διαμόρφωσε το κόμμα της και τη γενικότερη σύγχυση και απογοήτευση και σχεδόν καθόλου στην παρουσία της μέσα στα σχολεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν παρεμβαίνει σαν παράταξη στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του σωματείου!

Η Δημοκρατική Συσπείρωση μαζί με τη δεξιά πορεία της  σε επίπεδο λόγου και στάσης συνεχίζει και την πορεία μείωσης της δύναμης της (πέφτει στις 2 έδρες μετά από πολλά χρόνια) και το ΠΑΜΕ καταγράφει την καθίζηση που αντιστοιχεί στα αδιέξοδα της γραμμής του σε αυτές τις απαιτητικές συνθήκες. Οι ΣΥΝΕΚ καταγράφουν μικρή μείωση με ταυτόχρονη ένταση των χαρακτηριστικών του κυβερνητικού συνδικαλισμού.
Οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών κόντρα σε αυτά τα δεδομένα πέτυχαν ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό βασίστηκε στην συνεπή παρουσία τους όλη τη χρονιά, σε κάθε απόπειρα διεργασίας μέσα στο σωματείο, στη σταθερή συμμετοχή τους σε κάθε κίνηση, στην πλατιά καμπάνια υπέρ της ΑΠΟΧΗΣ  για τα κρατικά όργανα στις αρχές του μήνα και βέβαια σε μια δραστήρια και αποφασιστική κίνηση τους στα πλαίσια των εκλογών για την ανάδειξη ΔΣ. Ενισχύονται σε ψήφους και κατακτούν και έδρα στο ΔΣ τη δεύτερη μόλις χρονιά της αυτοτελούς τους παρουσίας στο σωματείο, ενισχύοντας έτσι τις προϋποθέσεις της πάλης τους σε ένα έτσι κι αλλιώς δύσκολο τοπίο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
24-11-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια :