Να πάρουμε την υπόθεσή μας στα χέρια μας. Να σπάσουμε το κλίμα αδράνειας και υποταγής. Να οργανώσουμε την αντίστασή μας με τα σωματεία όργανα αγώνα, αντίστασης και διεκδίκησης.

ΟΛΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ,ΟΛΟΙ στην Απεργιακή συγκέντρωση Δευτέρα 15/1, 12:30 ΕΚ Σάμου
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ,ΤΟΥΣ ΛΑΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ,
ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΝΕΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ!
ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ!

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015

Ανακοίνωση του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ για νέες διώξεις

ΑΔΕΔΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΑΜΟΥ
                                        Σάμος 18/11/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ.
ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ.

Τη Δευτέρα 23 Νοέμβρη στο δικαστήριο του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, δικάζονται εργαζόμενοι, συνδικαλιστές και αιρετοί που έδρασαν για την υπεράσπιση δικαιωμάτων του λαού. Για την συνδικαλιστική και λαϊκή τους δράση.
Συγκεκριμένα:
  • 7 απολυμένοι εργαζόμενοι του Γηροκομείου Ικαρίας επειδή από το 2012 συνέχισαν απρόσκοπτα τη λειτουργία του ιδρύματος προσφέροντας οικιοθελώς τις υπηρεσίες τους προς τους εναπομείναντες τροφίμους ηλικιωμένους. Μαζί τους δικάζεται και ο πρώην δήμαρχος.
  • 2 εργαζόμενοι-συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (εκ των οποίων ο ένας είναι πρόεδρος σωματείου) γιατί συμμετείχαν στα πλαίσια πανελλαδικής απεργίας στις 20/2/2013 σε κινητοποιήσεις για να μην κλείσει η ΔΟΥ Ικαρίας με μάρτυρα κατηγορίας τον τότε προϊστάμενο της ΔΥΟ Ικαρίας και νυν αντιδήμαρχο Σάμου Τάσο Καλατζή. 
  • 6 συναγωνιστές (ο νυν Δήμαρχος Ικαρίας, μέλη Δ.Σ. Σωματείων του νησιού και μέλος της διοίκησης του ΕΚΣ), για την κινητοποίησή τους στα λιμάνια Αγίου Κηρύκου και Ευδήλου, κατά την έλευση του πλοίου ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, στα πλαίσια πανσαμιακής και πανικάριας κινητοποίησης του ΕΚΣ και φορέων για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
  • 2 συνάδελφοι, μέλη Δ.Σ. σωματείου και μαζικού φορέα, για αναγραφή συνθημάτων σε τοιχίο στον Εύδηλο.

Το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ στηρίζει τους διωκόμενους συνδικαλιστές εργαζόμενους και Αιρετούς και καλεί όλα τα σωματεία μέλη του και γενικότερα όλους τους φορείς να πάρουν ανοιχτά θέση ενάντια στην τρομοκρατία στον φόβο και στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης. Σοβαρές ευθύνες έχουν τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η σημερινή Σύριζα-ΑΝΕΛ που επιτρέπουν να σέρνονται εργαζόμενοι στα δικαστήρια για την συνδικαλιστική τους δράση.
Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα αλλά και όλο το λαό της Ικαριάς να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ύστερα από πρόταση του ΝΤ Σάμου και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 23/11/2015 και ώρα 9:00 έξω από τα δικαστήρια στον Άγιο Κήρυκο της Ικαρίας.
Καταγγέλλουμε τις συνδικαλιστικές διώξεις την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό της συνδικαλιστικής και λαϊκής δράσης δεν πρόκειται να μας σταματήσει και να μας φιμώσει κανείς.

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΒΑΡΥΝΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ.

Ο Πρόεδρος                                        ο Γραμματέας
Σταμάτης Φιλιππής                  Χαράλαμπος Μαγδανοζίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :